Hieronnat ja turvehoidot Porissa ja Ulvilassa

Turvehoidot

Turve on hitaan, tuhansia vuosia kestäneen maatumisen tuloksena syntynyt eloperäinen maalaji, joka sisältää jäännöksiä alkuperäisistä kasveista ja yrteistä, niiden eriasteisia muuntumistuloksia sekä runsaasti erilaisia kemiallisia yhdisteitä ja mineraaleja. Näiden bioaktiivisten ainesosien ansiosta turpeella on monipuolisia hoitavia vaikutuksia. Sen syvälämpövaikutus rentouttaa lihaksia, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja poistaa kehosta kuona-aineita.   Hoitoturve on puhdasta turvetta, aito luonnontuote johon ei ole lisätty mitään. Siitä ainoastaan poistetaan maatumattomat osat, jolloin hoitoturve on voidemaisen pehmeää, iholle miellyttävää ja tasalaatuista. 

Turpeen hoitovaikutukset:

 • rentouttaa, laukaisee lihasjännityksiä, helpottaa stressiä, auttaa siten myös univaikeuksiin
 • auttaa lihaksia palautumaan rasituksesta
 • lievittää lihas- ja nivelkipuja, esim. hiirikäsi, nivelrikko, reumaattiset kivut, kyynärpää- ja polvivaivat
 • aktivoi aineenvaihduntaa, poistaa kuona-aineita
 • vilkastuttaa ääreisverenkiertoa, poistaa turvotuksia
 • Lämmittää palelevia jalkoja tai käsiä, pehmentää kovettumia
 • kylmäkäsittelynä helpottaa reumaattisia ja tulehduskipuja

Hoidot tehdään hoitopöydällä mukavasti, vaivattomasti ja siististi. Paikallisesti tehtävät hoidot sopivat lähes kaikille. Kokovartalohoidot ja isompien alueiden käsittelyt eivät sovellu sydänvaivoista tai korkeasta verenpaineesta kärsiville eivätkä syöpäpotilaille.

Hoito on hyvä ajoittaa niin, että sen jälkeen ei heti mennä esim. töihin tai fyysiseen rasitukseen. Näin hoidosta saadaan täysi hyöty eikä sen vaikutus heikkene.   Hoidon jälkeen kannattaa ottaa rauhallisesti, levätä ja juoda runsaasti. Sarjahoidot tehostavat vaikutusta
Lisätietoa turvehoidoista ja turpeen käytöstä LehtoPeat Oy:n sivuilta - katso lisää »

Hieronta + selän turvehoito

Lämmin turve levitetään koko selän alueelle, peitetään turvelämpöpakkauksella ja annetaan vaikuttaa 20 min. Turpeen vaikutusaikana hierotaan pää ja kädet. Turpeen poiston jälkeen hierotaan selän alue. HUOM! Hoidon jälkeen suositellaan välttämään fyysistä rasitusta.

 60 min 60,-

Niska-hartiarentoutus turpeella

Jännitysniskalle ja hartiaseudun kivuille. Lämmin turve levitetään hartioille ja niskaan, peitetään lämpöpakkauksella ja annetaan vaikuttaa n.20 min. Turpeen vaikutusaikana hierotaan pää ja kädet. Turpeen poiston jälkeen hierotaan niska-hartia-alue.
45 min 50 ,-
 

Jalkojen turvehoito + käsien vyöhyketerapia

Turvepakkaus jaloille, vaikutusaikana kaikkia kehon toimintoja tasapainottava käsien vyöhyketerapia. Vaihtoehtoisesti turvepakkaus voidaan laittaa käsiin ja tehdä vyöhyketerapia jalkojen kautta.  

45 min 50,-
 

Intialainen päähieronta + turvehoito jaloille/käsille

Turvepakkaus jaloille tai käsille, vaikutusaikana rentouttava hartiaseudun, niskan, pään ja kasvojen alueen hieronta. Hieronta laukaisee niska-hartiaseudun jännityksiä ja vilkastuttaa alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.
45 min 50,-
 

Jalkojen turvehoito + vyöhyketerapia tai jalkahieronta

Turvepakkauksen lisäksi noin puolen tunnin vyöhyketerapia tai jalkojen hieronta.
60 min 60,-


Hieronnat ja muut hoidot

Jalkojen jaksuhieronta

Lempeä, energiajärjestelmiimme pohjautuva jalkahieronta aloitetaan n.10min jalkakylvyllä. Kylpysuolaan lisätään eteerinen öljy, joka hoitaa ja hellii koko kehoa. Jalkakylvyn jälkeen lempeä jalkojen hieronta, jalkapohjista polviin.
Tarpeen ja tilanteen mukaan voidaan käsitellä myös vyöhyketerapeuttisia heijastealueita ja/tai akupisteitä. Eteerinen öljy valitaan yksilöllisesti sen mukaan, mitä kehosi tarvitsee voidakseen paremmin.

45min 45€

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava hartiaseudun, niskan, pään ja kasvojen alueen hieronta. Se on vuosituhansia vanha hoitomenetelmä, johon on yhdistetty länsimaista tietämystä niska-hartiaseudun hieronnasta. Hoito tehdään vaatteiden päältä, asiakkaan istuessa tai ollessa makuulla hoitopöydällä. Hoidossa ei käytetä öljyjä.

Hoidon aikana käsitellään erilaisin tekniikoin yläselän, hartioiden, niskan, pään ja kasvojen alueen lihaksia ja akupisteitä. Hoidossa käytettävien tekniikoiden painotusta voidaan vaihdella asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Vaikka käsittely kohdistuu vain yläkehon alueelle, hoidon vaikutukset ulottuvat akupisteiden kautta koko kehoon rentouttavasti ja tasapainottavasti.  Päähieronnasta tuleva hyvän olon tunne jatkuu koko päivän ja vielä muutaman päivän hieronnan jälkeenkin.

Intialainen päähieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa etenkin yläkehon alueella. Hoito rentouttaa ja lievittää stressiä, se voi myös lievittää päänsärkyjä, niska-hartiaseudun lihasjännityksiä ja kiputiloja. Rentouttavan vaikutuksensa myötä hoidosta voi saada apua myös unihäiriöihin.

30min 35€ , 45min 45€

Hieronta

Monet tekijät kuormittavat ja jumittavat lihaksiamme. Liiallinen, yksipuolinen ja toistuva rasitus sekä päätetyö ovat yleisimpiä syitä. Ns.fyysisten aiheuttajien lisäksi myös stressi ja henkinen kuormitus voivat aiheuttaa jännitystiloja lihaksistoomme ja koko kehoomme. Oletko tullut ajatelleeksi, että joskus lihasjumit voivat olla kehosi tapa painaa jarrua, kun teet tai vaadit itseltäsi liikaa?

Hieronta rentouttaa kireitä lihaksia, vilkastuttaa hierottavan alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä poistaa kipuja. Lihasten rentoutuessa koko keho ja myös mieli rentoutuu, palauttaen omat voimavarasi käyttöösi. Vaikka hieronnassa käsittely kohdistuu vain lihaksiin, on sen tavoitteena kokonaisvaltainen hyvinvointi.

30min 30€, 45min 38€ , 60min 45€, 90min 70€

Kuumakivihieronta

Syvärentouttaa lihaksia ja luo harmonisen sekä tasapainoisen mielialan. Lämpökäsittely luo syvemmän ja kauemmin kestävän rentoutuksen.

45min 50€,  90min  75€              

Rentouttava shiatsuhoito

Shiatsu on alunperin japanilainen hoitomuoto, joka perustuu Perinteiseen Kiinalaiseen Lääketieteeseen. Hoidossa käydään kehon energiaradat  läpi lempeillä käden/peukalon paineluilla. Hoito tehdään shiatsupatjalla ja asiakkaalla on hyvä olla mukavat ja joustavat vaatteet.     

Rentouttava shiatsu keskittyy kehosi tasapainottamiseen ja rentouttamiseen. Sillä on saatu hyviä hoitotuloksia erityisesti stressiperäisten häiriöiden hoidossa.

60min 55€  90min 75€

Aromaattinen hieronta

Aromaattisessa hieronnassa on yhdistetty klassisen hieronnan ja aromaterapian hoitavat vaikutukset. Yksilöllisesti valittu eteerinen öljy tehostaa hieronnan vaikutuksia ja syventää rentoutumista. Eteerisen öljyn valinnalla hoidon vaikutuksia voidaan suunnata mm.lihasjumeja laukaiseviin, hengitysteitä tai ruuansulatusta hoitaviin, voimia palauttaviin, rauhoittaviin tai virkistäviin vaikutuksiin.

Aina ei tarvitse olla niin suuria tavoitteita ja pyrkimyksiä hoidon vaikutusten suhteen. Aromaattisessa hieronnassa voit pysähtyä hetkeksi kiireen keskellä ja antaa valitsemasi ihanan ja lempeän tuoksun johdattaa sinut syvään rentoutumisen ja hyvän olon tilaan.

Huomioithan, että hoidon jälkeen ei suositella saunaa.

30min 35€,  45min 45€,  60min 55€,  90min 75€

Hieronta+vyöhyketerapeuttinen käsittely

Niska/hartia-tai selkähieronnan lisäksi käsitellään ongelma-alueita vastaavat vyöhyketerapeuttiset heijastealueet jalkapohjista (tai käsistä) sekä aineenvaihdunnalliset heijastealueet. Tällöin yhdistelmähoito toimii tehostettuna hoitona niska-hartia- tai selkävaivoihin.

Vyöhyketerapian yhdistäminen klassiseen hierontaan antaa kehollesi mahdollisuuden tasapainottaa ja korjata myös muita kuin lihaksiin liittyviä epätasapainotiloja. Ruuansulatuksen, neste- ja verenkiertojärjestelmien stimulointi tehostaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hoito rentouttaa ja rauhoittaa mieltä ja voi  siten helpottaa univaikeuksissa.

60min 55€  90min 75€

Brain Relief-hoito

Hoito syvärentouttaa niin, että stressihormoni kortisolin ohjaama taistele tai pakene -järjestelmä kytkeytyy pois päältä ja vuoron ottaa oksitosiinin ohjaama ”kaikki on hyvin” -järjestelmä. ”Olet turvassa, kaikki on hyvin, voit rentoutua eikä tarvitse tehdä mitään eikä huolehtia mistään". Tämä saadaan aikaan käsittelemällä hellästi hartioita, kaulaa, hiuspohjaa, kasvoja, korvia, käsiä ja jalkoja tarkkaan valitun, koskettavan musiikin saattelemana. Ehdottomasti kipua aiheuttamatta, koska kipu kytkee päälle puolustautumisjärjestelmän. Juuri sen, jolle vihdoin tarjotaan jatkuvan paiskimisen sijaan lepo. Hoito tehdään vaatteiden läpi ja ilman öljyä.

 60 min 65€

Vasta-aiheet

On tilanteita, jolloin hieronta tai muu hoito ei ole hyväksi tai siitä voi olla jopa haittaa. Yleisempiä vasta-aiheita hoidoille ovat:

 • antibioottikuuri, akuutit tulehdukset, tarttuvat ihotaudit
 • kuume, flunssa
 • laskimotukokset
 • verenvuototauti
 • iskeeminen kudos
 • syöpä ja tutkimattomat kasvaimet
 • tuoreet vammat, avohaavat, lihasrevähdykset, ruhjevammat, luunmurtumat
 • spastinen halvaus, ihotunnon menetys tai merkittävä alenema
 • humalatila tai krapula

Jos olet epävarma hoitojen sopivuudesta, otathan yhteyttä ennen ajan varaamista. Tarvittaessa tarkista hoitojen tai hieronnan sopivuus lääkäriltäsi.