Hieronnat ja turvehoidot Ulvilassa, Kihniöllä ja Virroilla

Turvehoidot

Turve on hitaan, tuhansia vuosia kestäneen maatumisen tuloksena syntynyt eloperäinen maalaji, joka sisältää jäännöksiä alkuperäisistä kasveista ja yrteistä, niiden eriasteisia muuntumistuloksia sekä runsaasti erilaisia kemiallisia yhdisteitä ja mineraaleja. Näiden bioaktiivisten ainesosien ansiosta turpeella on monipuolisia hoitavia vaikutuksia. Sen syvälämpövaikutus rentouttaa lihaksia ja aktivoi aineenvaihduntaa. Hoitoturve on puhdasta turvetta, aito luonnontuote johon ei ole lisätty mitään. Siitä ainoastaan poistetaan maatumattomat osat, jolloin hoitoturve on voidemaisen pehmeää, iholle miellyttävää ja tasalaatuista. 

Huom! Ei suositella hartsiallergisille (turpeessa saattaa olla maatuneiden havupuiden pihkajäämistä vapautunutta hartsia).

Turpeen hoitovaikutukset:

 • rentouttaa, laukaisee lihasjännityksiä, helpottaa stressiä, voi siten helpottaa myös univaikeuksia
 • auttaa lihaksia palautumaan rasituksesta
 • lievittää lihas- ja nivelkipuja, esim. hiirikäsi, nivelrikko, reumaattiset kivut, kyynärpää- ja polvivaivat
 • aktivoi aineenvaihduntaa, jolloin kuona-aineiden poistuminen kehosta tehostuu
 • vilkastuttaa ääreisverenkiertoa, lievittää turvotuksia
 • Lämmittää palelevia jalkoja tai käsiä, pehmentää kovettumia

Hoidot tehdään hoitopöydällä mukavasti, vaivattomasti ja siististi. Paikallisesti tehtävät hoidot sopivat lähes kaikille. Isompien alueiden käsittelyt eivät sovellu sydänvaivoista tai korkeasta verenpaineesta kärsiville eivätkä syöpäpotilaille.

Hoito on hyvä ajoittaa niin, että sen jälkeen ei heti mennä esim. töihin tai fyysiseen rasitukseen. Näin hoidosta saadaan täysi hyöty eikä sen vaikutus heikkene.  Hoidon jälkeen kannattaa ottaa rauhallisesti, levätä ja juoda runsaasti. Sarjahoidot tehostavat vaikutusta.
Lisätietoa turvehoidoista ja turpeen käytöstä LehtoPeat Oy:n sivuilta - katso lisää »

Hieronta + selän turvehoito

Lämmin turve levitetään koko selän alueelle, peitetään turvelämpöpakkauksella ja annetaan vaikuttaa n.20 min. Turpeen vaikutusaikana hierotaan pää ja kädet. Turpeen poiston jälkeen hierotaan selän alue. HUOM! Hoidon jälkeen suositellaan välttämään fyysistä rasitusta.

60min aika 65€

Niska-hartiarentoutus turpeella

Jännitysniskalle ja hartiaseudun kivuille. Lämmin turve levitetään hartioille ja niskaan, peitetään lämpöpakkauksella ja annetaan vaikuttaa n.20 min. Turpeen vaikutusaikana hierotaan pää ja kädet. Turpeen poiston jälkeen lyhyt hieronta.

45min aika 55€


 

Jalkojen turvehoito + käsien vyöhyketerapia

Turvepakkaus jaloille, vaikutusaikana kaikkia kehon toimintoja tasapainottava käsien vyöhyketerapia. Vaihtoehtoisesti turvepakkaus voidaan laittaa käsiin ja tehdä vyöhyketerapia jalkojen kautta.  

45min aika 55€
 

Intialainen päähieronta + turvehoito jaloille/käsille

Turvepakkaus jaloille tai käsille, vaikutusaikana rentouttava hartiaseudun, niskan, pään ja kasvojen alueen hieronta. Hieronta laukaisee niska-hartiaseudun jännityksiä ja vilkastuttaa alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.


45min aika 55€
 

Jalkojen turvehoito + vyöhyketerapia tai jalkahieronta

Lämmin turve jalkaterien ja -pohjien alueelle, tämän jälkeen noin puolen tunnin vyöhyketerapia tai jalkojen hieronta.


60min aika 65€


Hieronnat ja muut hoidot

Jalkojen jaksuhieronta

Lempeä, energiajärjestelmiimme pohjautuva jalkahieronta aloitetaan n.10min merisuola-jalkakylvyllä. Jalkakylvyn jälkeen lempeä jalkojen hieronta, jalkapohjista polviin. Hierontaöljyyn lisätään eteerinen öljy, joka hoitaa ja hellii koko kehoa.
Tarpeen ja tilanteen mukaan voidaan käsitellä myös vyöhyketerapeuttisia heijastealueita ja/tai akupisteitä. Eteerinen öljy valitaan yksilöllisesti sen mukaan, mitä kehosi tarvitsee voidakseen paremmin.

45min aika 55€

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava hartiaseudun, niskan, pään ja kasvojen alueen hieronta. Se on vuosituhansia vanha hoitomenetelmä, johon on yhdistetty länsimaista tietämystä niska-hartiaseudun hieronnasta. Hoito tehdään vaatteiden päältä, asiakkaan istuessa tai ollessa makuulla hoitopöydällä. Hoidossa ei käytetä öljyjä.

Hoidon aikana käsitellään erilaisin tekniikoin yläselän, hartioiden, niskan, pään ja kasvojen alueen lihaksia ja akupisteitä. Hoidossa käytettävien tekniikoiden painotusta voidaan vaihdella asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Vaikka käsittely kohdistuu vain yläkehon alueelle, hoidon vaikutukset ulottuvat akupisteiden kautta koko kehoon rentouttavasti ja tasapainottavasti.  Päähieronnasta tuleva hyvän olon tunne jatkuu koko päivän ja vielä muutaman päivän hieronnan jälkeenkin.

Intialainen päähieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa etenkin yläkehon alueella. Hoito rentouttaa ja lievittää stressiä, se voi myös lievittää päänsärkyjä, niska-hartiaseudun lihasjännityksiä ja kiputiloja. Rentouttavan vaikutuksensa myötä hoidosta voi saada apua myös unihäiriöihin.

30min aika 45€ ,   45min aika 55€

Hieronta

Monet tekijät kuormittavat ja jumittavat lihaksiamme. Liiallinen, yksipuolinen ja toistuva rasitus sekä päätetyö ovat yleisimpiä syitä. Ns.fyysisten aiheuttajien lisäksi myös stressi ja henkinen kuormitus voivat aiheuttaa jännitystiloja lihaksistoomme ja koko kehoomme. Oletko tullut ajatelleeksi, että joskus lihasjumit voivat olla kehosi tapa painaa jarrua, kun teet tai vaadit itseltäsi liikaa?

Hieronta rentouttaa kireitä lihaksia, vilkastuttaa hierottavan alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä poistaa kipuja. Lihasten rentoutuessa koko keho ja myös mieli rentoutuu, palauttaen omat voimavarasi käyttöösi. Vaikka hieronnassa käsittely kohdistuu vain lihaksiin, on sen tavoitteena kokonaisvaltainen hyvinvointi.

30min aika 35€,    45min aika 45€ ,    60min aika 50€,    75min aika 60€,   90min aika 75€

Kuumakivihieronta

Syvärentouttaa lihaksia ja luo harmonisen sekä tasapainoisen mielialan. Lämpökäsittely luo syvemmän ja kauemmin kestävän rentoutuksen.

45min aika 55€,  90min aika 80€              

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha kokemusperäiseen tietoon perustuva hoitomuoto, jota on harjoitettu eri puolilla maapalloa. Vyöhyketerapia perustuu siihen, että ihminen heijastuu pienoiskoossa jollekin kehonsa osa-alueelle. Näiden heijastealueiden käsittelyllä voit saada yhteyden kehosi omiin parantaviin ja tasapainottaviin voimiin.  Vyöhyketerapialla on saatu hyviä hoitotuloksia erityisesti stressiperäisten häiriöiden hoidossa.

Vyöhyketerapia on rentouttava ja lempeä hoito, joka tehdään hellän kosketuksen, painelun ja hieronnan avulla. Pääasiallisesti hoidossa käsitellään jalkapohjien/-terien heijastealueita. 

 • Sarjahoidot tehostavat ja syventävät hoidon vaikutuksia. Hoitokertojen määrä ja tiheys on aina yksilöllinen ja hoitokertojen määrään vaikuttavat useat eri tekijät.
 • Vyöhyketerapiaa voidaan käyttää rentouttavana hemmotteluhoitona tai ennaltaehkäisevästi hyvinvointisi tueksi jo ennen kuin varsinaisia ongelmia kehossa ilmenee.
 • Hoito aloitetaan merisuola-jalkakylvyllä. Sen aikana käymme läpi tilanteesi ja toiveet/tavoitteet hoidon suhteen. Käymme läpi myös mahdolliset hoidossa huomioitavat terveydentilaasi liittyvät asiat.

60min aika 60€,     90min aika 80€

Aromaattinen hieronta

Aromaattisessa hieronnassa on yhdistetty klassisen hieronnan ja aromaterapian hoitavat vaikutukset. Yksilöllisesti valittu eteerinen öljy tehostaa hieronnan vaikutuksia ja syventää rentoutumista. Eteerisen öljyn valinnalla hoidon vaikutuksia voidaan suunnata mm.lihasjumeja laukaiseviin, hengitysteitä tai ruuansulatusta hoitaviin, voimia palauttaviin, rauhoittaviin tai virkistäviin vaikutuksiin.

Aina ei tarvitse olla niin suuria tavoitteita ja pyrkimyksiä hoidon vaikutusten suhteen. Aromaattisessa hieronnassa voit pysähtyä hetkeksi kiireen keskellä ja antaa valitsemasi ihanan ja lempeän tuoksun johdattaa sinut syvään rentoutumisen ja hyvän olon tilaan.

Huomioithan, että hoidon jälkeen ei suositella saunaa.

30min aika 45€,    45min aika 55€,    60min aika 60€,    90min aika 80€

Hieronta+vyöhyketerapeuttinen käsittely

Niska/hartia-tai selkähieronnan lisäksi käsitellään ongelma-alueita vastaavat vyöhyketerapeuttiset heijastealueet jalkapohjista (tai käsistä) sekä aineenvaihdunnalliset heijastealueet. Tällöin yhdistelmähoito toimii tehostettuna hoitona niska-hartia- tai selkävaivoihin.

Vyöhyketerapian yhdistäminen klassiseen hierontaan antaa kehollesi mahdollisuuden tasapainottaa ja korjata myös muita kuin lihaksiin liittyviä epätasapainotiloja. Ruuansulatuksen, neste- ja verenkiertojärjestelmien stimulointi tehostaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hoito rentouttaa ja rauhoittaa mieltä ja voi  siten helpottaa univaikeuksissa.

60min aika 60€,    90min aika 80€

Syvärentoutushoito Brain Relief

Hoito syvärentouttaa niin, että stressihormoni kortisolin ohjaama taistele tai pakene -järjestelmä kytkeytyy pois päältä ja vuoron ottaa oksitosiinin ohjaama ”kaikki on hyvin” -järjestelmä. ”Olet turvassa, kaikki on hyvin, voit rentoutua eikä tarvitse tehdä mitään eikä huolehtia mistään". Tämä saadaan aikaan käsittelemällä hellästi hartioita, kaulaa, hiuspohjaa, kasvoja, korvia, käsiä ja jalkoja tarkkaan valitun, koskettavan musiikin saattelemana. Ehdottomasti kipua aiheuttamatta, koska kipu kytkee päälle puolustautumisjärjestelmän. Juuri sen, jolle vihdoin tarjotaan jatkuvan paiskimisen sijaan lepo. Hoito tehdään vaatteiden läpi ja ilman öljyä.

 60min aika  60€

Vasta-aiheet

On tilanteita, jolloin hieronta tai muu hoito ei ole hyväksi tai siitä voi olla jopa haittaa. Yleisempiä vasta-aiheita hoidoille ovat:

 • antibioottikuuri, akuutit tulehdukset, tarttuvat ihotaudit
 • kuume, flunssa
 • laskimotukokset
 • verenvuototauti
 • iskeeminen kudos
 • syöpä ja tutkimattomat kasvaimet
 • tuoreet vammat, avohaavat, lihasrevähdykset, ruhjevammat, luunmurtumat
 • spastinen halvaus, ihotunnon menetys tai merkittävä alenema
 • humalatila tai krapula

Jos olet epävarma hoitojen sopivuudesta, otathan yhteyttä ennen ajan varaamista. Tarvittaessa tarkista hoitojen tai hieronnan sopivuus lääkäriltäsi.